Novak Djokovic emotioneel met zijn zevende eindzege op de Australian Open

28 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 27 januari 2019 – Novak Djokovic was zondag emotioneel nadat hij met zijn zevende eindzege op de Australian Open recordhouder was geworden. De Serviër was in de finale veel te sterk voor Rafael Nadal: 6-3, 6-2 en 6-3.

“Exact twaalf maanden geleden onderging ik een operatie na een zware blessure”, zei Djokovic met tranen in de ogen over de elleboogkwetsuur die hem bijna een jaar hinderde.

“Daarom is het geweldig om nu voor de zevende keer de Australian Open te winnen en mijn derde Grand Slam-titel op rij te pakken, ik ben sprakeloos.”

Djokovic won het toernooi eerder in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016 en overtreft met zijn zevende zege in Melbourne Roger Federer, die het toernooi zes keer op zijn naam schreef. De 31-jarige Serviër heeft in totaal vijftien Grand Slams gewonnen en moet op de eeuwige ranglijst alleen Federer (20) en Nadal (17) boven zich dulden.

De winnaar had mooie woorden voor verliezend finalist Nadal, die tot aan de finale geen set verloor, maar zondag nauwelijks iets had in te brengen.

“Je hebt de laatste twee weken geweldig gepresteerd. Sinds september heb je door een blessure niet kunnen spelen en je laat met deze finaleplek aan mij en je jongere collega’s zien wat de definitie van vechtlust is.”

Eindzege Australian Open in Open Era

* 1. Novak Djokovic (Ser) 7

* 2. Roger Federer (Zwi) 6

* 3. André Agassi (VS) 4

* 4. Mats Wilander (Zwe) 3

-Bron: nu.nl-