Novak Djokovic heeft zich geplaats voor de Australian Open.

25 January 2019

In: Sport
Comments: 0


Vrijdag 25 januari 2019 – Novak Djokovic heeft zich voor de finale van de Australian Open geplaatst. De Serviër was in de halve eindstrijd veel te sterk voor Lucas Pouille.
De 31-jarige Djokovic had slechts 1 uur en 25 minuten nodig om de zeven jaar jongere Fransman te verslaan. Pouille werd volledig weggespeeld en pakte slechts vier games in de Rod Laver Arena: 6-0, 6-2 en 6-2.
In de finale neemt Djokovic het op tegen Rafael Nadal, die in zijn halve finale afrekende met toernooi Stefanos Tsitsipas. De Griek was in de achtste finales nog te sterk voor titelverdediger Roger Federer.
Door zijn overtuigende overwinning is Djokovic dicht bij zijn zevende titel op de Australian Open. De nummer één van de wereld won het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar ook in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016.
Het is al de 25e keer dat Djokovic en Nadal in een finale tegenover elkaar staan en dat is een record. Nadal en Federer troffen elkaar 24 keer in een eindstrijd.
-nu.nl-