Onervaren pikkie van Timberwolves is jongste coach sinds 1978 die wint bij NBA-debuut

9 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 09 januari 2019 –Ā Minnesota Timberwolves besloot onlangs hoofdcoach Tom ThibodeauĀ de deur uit te bonjouren, ondanks een dikke zege op LA Lakers. Zijn opvolger, Ryan Saunders is 32-jaar jong en nu al eindverantwoordelijke – wellicht tijdelijk – van een NBA-team. En hij won gelijk bij zijn debuut. En daarmee werd Saunders de jongste NBA-coach ooit sinds 1978 die won bij zijn debuut. Hij versloeg met Minnesota niet eens het minste team, namelijk Oklahoma City Thunder: 119-117. In ’78 deed Dave Cowen het op 30-jarig leeftijd namens Boston Celtics.

Jonger dan 42 spelers!
Terwijl Saunders met zijn 32 jaar al op het belangrijkste stoeltje van het team zit, zijn er nog 42 spelers die ouder zijn dan hem. Onder hen onder anderen LeBron James, Vince Carter, Dirk Nowitzki, Dwyane Wade en Kyle Lowry.

-sportnieuws.nl-