PSV-er Lozano uitgeroepen tot beste speller Noord- en Midden Amerika

16 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 16 januari 2019 – PSV-aanvaller Hirving Lozano is dinsdag verkozen tot speler van het jaar bij de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Mexicaan was voor het derde jaar op rij genomineerd.
Lozano troeft Kaylor Navas (Costa Rica/Real Madrid), Rubilio Castillo (Honduras/FC Motagua), Sebastian Giovinco (Italië/Toronto FC), Héctor Herrera (Mexico/FC Porto), Kemar Lawrence (Jamaica/New York Red Bulls), Jonathan Osorio (Canada/Toronto FC), Alan Pulido (Mexico/CD Guadalajara), Yendrick Ruiz (Costa Rica/CS Herediano) en Carlos Vela (Mexico/Los Angeles FC) af. Bij de verkiezing maken zowel spelers die in Noord- en Midden-Amerika geboren zijn als spelers die nu in het gebied actief zijn kans op de prestigieuze prijs.
Sinds zijn komst naar PSV in de zomer van 2017 maakt Lozano veel indruk. De 23-jarige aanvaller is een belangrijke speler voor de Eindhovenaren en veroverde vorig seizoen de landstitel met de club.
Op het WK van afgelopen zomer in Rusland maakte Lozano het enige doelpunt voor Mexico in de groepswedstrijd tegen Duitsland. Hij heeft 34 interlands op zijn naam staan, waarin hij acht keer scoorde.

Cuco Martina in elftal van het jaar
Geboren Rotterdammer Cuco Martina verdiende een plek in het CONCACAF-elftal van het jaar. De verdediger kwam in het verleden uit voor onder meer RBC Roosendaal, RKC waalwijk en FC Twente en speelt momenteel voor Stoke City.
De 29-jarige Martina, die door Everton wordt verhuurd aan de Championship-club, is aanvoerder van Curaçao. Hij heeft 38 interlands op zijn naam staan.
Ook Lozano behoort tot de beste elf, net als zijn landgenoot en oud-PSV’er Andrés Guardado. Voormalig sc Heerenveen-middenvelder Michael Bradley is eveneens opgenomen in de ploeg.
Alle winnaars bij de verkiezing werden aangewezen op basis van stemmen van media, CONCACAF-leden en de bondscoaches en aanvoerders van de nationale ploegen die bij de bond aangesloten zijn.

-nu.nl-