Raonic veel te sterk voor Zverev in 4de ronde Australian Open

21 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 21 januari 2019 – Milos Raonic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Canadees was in drie sets te sterk voor de als vierde geplaatste Alexander Zverev (6-1, 6-1 en 7-6 (5)).
Het 21-jarige toptalent, Zverev dat al enige tijd in de top vijf van de wereldranglijst staat, heeft de kwartfinale op Roland Garros in 2018 als beste resultaat op een Grand Slam-toernooi. Op de Australian Open kwam hij vorig jaar niet voorbij de derde ronde. De 28-jarige Raonic is juist bezig aan een opmars, nadat hij een teleurstellend 2018 kende.

De Wimbledon-finalist van 2016, die zeventiende staat op de wereldranglijst, klaarde de klus in 1 uur en 59 minuten. In de eerste twee sets kwam Zverev er totaal niet aan te pas en dat leidde tot frustratie. De jongeling sloeg tijdens een pauze zijn racket kapot, met een waarschuwing van de umpire tot gevolg.
In de derde set kon Zverev wel een vuist maken, al kreeg Raonic op 5-4 twee wedstrijdpunten. Zverev wist die weg te werken en dwong een tiebreak af, maar daarin was de Canadees alsnog met 7-5 te sterk.De uitschakeling van Zverev past in de reeks slechte resultaten van de Duitser op Grand Slam-toernooien.

Pouille verslaat Coric
Raonic stuit in de kwartfinales op Lucas Pouille. De 24-jarige Fransman rekende in ruim drie uur af met de als elfde geplaatste Kroaat Borna Coric: 6-7 (4), 6-4, 7-5 en 7-6 (2).
Pouille, de nummer dertig van de wereld, staat voor de derde keer in zijn loopbaan in de kwartfinales van een Grand Slam-toernooi. In 2016 lukte hem dat op Wimbledon en bij de US Open.
De pupil van Amélie Mauresmo werd bij zijn vijf eerdere deelnames aan de Australian Open steevast uitgeschakeld in de eerste ronde.

-nu.nl-