Red Bull is dolblij met ‘party mode’ in Honda-motor, maar waarschuwt ook voor gridstraffen

9 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 09 januari 2019 – Het was de afgelopen seizoenen een doorn in het oog van Max Verstappen: in de race kon de Renault-motor redelijk mee, maar tijdens de kwalificatie kon de concurrentie het vermogen opschroeven waardoor een strijd ontbrak. Deze ‘party mode’ zit komend seizoen wel in de Red Bull-wagens.

Helmut Marko, technisch adviseur bij het Formule 1-team, is lyrisch over de Japanse motorfabrikant. “De cijfers zijn op dit moment heel optimistisch en met de geplande updates moeten we in de buurt komen van Ferrari en Mercedes”, vertelt Marko aan Motorsport. “Voor de allereerste keer kunnen wij ook feest gaan vieren met de party modus.”

Beter dan Renault
Volgens Marko is Honda qua prestaties al voorbijgeschoten aan Renault. “En als je onze GPS-data combineert met die van Honda dan zitten we in dezelfde categorie als Ferrari en Mercedes. Afgelopen seizoen lagen we gemiddeld 40pk achter. In de kwalificaties was dat zelfs 70pk.”

Betrouwbaarheid onzeker
Marko wil wel benadrukken dat de betrouwbaarheid van de motor nog een probleem kan worden. “Daar zijn we ons bewust van. Zeer waarschijnlijk zullen we het seizoen niet kunnen rijden met slechts 3 motoren.”

Gridstraffen
Dat zou dus gridstraffen gaan opleveren voor Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. “Maar als je die op de juiste circuits incasseert dan zit je binnen enkele rondes weer vooraan.”

-sportnieuws.nl-