Serena eenvoudig verder op Australian Open

15 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 januari 2019 – Serena Williams en KarolĂ­na PlĂ­skovĂĄ hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Bij de mannen maakte Alexander Zverev geen fout in zijn openingspartij. De 37-jarige Williams had in de Rod Laver Arena aan een kleine vijftig minuten genoeg om af te rekenen met de Duitse Tatjana Maria, de nummer 74 van de wereld: 6-0 en 6-2. In de tweede ronde neemt de als zestiende geplaatste Williams het op tegen de Canadese Eugenie Bouchard, die een maatje te groot was voor Peng Shuai uit China: 6-2 en 6-1. Vorig jaar deed Williams niet mee aan de Australian Open. De Amerikaanse beviel in september 2017 van een dochter en was fysiek nog niet sterk genoeg om enkele maanden later mee te kunnen doen in Melbourne.  Williams kan de Australian Open dit jaar voor de achtste keer op haar naam schrijven. In 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 en 2017 toonde de 23-voudig Grand Slam-winnares zich al de sterkste in Melbourne.

PlĂ­skovĂĄ, Sevastova en Muguruza ook eenvoudig verder

Plískovå bereikte de tweede ronde door Karolína Muchovå in twee sets te verslaan. De Tsjechische nummer acht van de wereld had een uur en tien minuten nodig om zich van haar landgenoot te ontdoen: 6-3 en 6-2. In de tweede ronde neemt ze het op tegen de Amerikaanse Madison Brengle, die in haar openingspartij vier games afstond aan de Japanse qualifier Misaki Doi (6-4 en 6-0).  Ook de mondiale nummer twaalf Anastasija Sevastova (6-3 en 6-1 tegen Mona Barthel) en tweevoudig Grand Slam-winnares Garbiñe Muguruza (6-2 en 6-3 tegen de Chinese Zheng Saisai) kwamen zonder setverlies hun openingspartij door. Voor Viktoria Azarenka was de eerste ronde wel het eindstation. De Wit-Russische, die de Australian Open in 2012 én 2013 op haar naam schreef, ging direct onderuit tegen de Duitse Laura Siegemund. Venus Williams boekte een zwaarbevochten overwinning op Mihaela Buzarnescu. De 38-jarige Amerikaanse had maar liefst 2 uur en 42 minuten nodig om de Roemeense te verslaan: 6-7 (3), 7-6 (3) en 6-2. Venus Williams stond twee keer in de finale van de Australian Open (2003 en 2017), maar won het toernooi nog nooit.

-nu.nl-