Serena Williams uitgeschakeld in de kwartfinales

23 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 23 januari 2019-  Serena Williams is uitgeschakeld in de kwartfinales van de Australian Open. De 23-voudig Grand Slam-winnares kreeg tegen Karolína Plískovå vier matchpoints, maar verloor alsnog. Uiteindelijk stond er 4-6, 6-4 en 5-7 op het scorebord in het nadeel van Williams, die in de derde set een 5-1-voorsprong uit handen gaf. De 37-jarige Amerikaanse kreeg een matchpoint in de zevende game van de beslissende set en kreeg ook op 5-4 nog drie kansen om de partij te beëindigen, maar slaagde daar dus niet in. Plískovå sloeg op haar derde matchpoint toe. Williams, die de Australian Open in 2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015 en 2017 won, ging bij het eerste matchpoint tegen haar Tsjechische tegenstander door haar enkel en ondervond in de resterende games hinder van die blessure. De voormalige nummer één van de wereld zakte door haar zwangerschap af op de WTA-ranking en heeft de topposities inmiddels weer in zicht. Ze joeg in Melbourne op haar 24ste Grand Slam-titel en zou daarmee het record van Margaret Court evenaren. Plískovå kwam nooit verder dan de kwartfinales van de Australian Open en neemt het in de halve eindstrijd op tegen Naomi Osaka. De Japanse nummer vier van de plaatsingslijst was duidelijk een maatje te groot voor Elina Svitolina: 6-4 en 6-1.

Osaka ook voor het eerst bij laatste vier 

US Open-winnares Osaka bereikte net als PlĂ­skovĂĄ voor het eerst in haar loopbaan de halve finales van de Australian Open. Osaka benutte na een uur en tien minuten spelen in de Rod Laver Arena haar eerste matchpoint. Svitolina, de nummer zeven van de wereld en winnares van de WTA Finals, kon in de eerste set nog goed bijblijven. In de tweede set werd het verschil steeds duidelijker. Bovendien kreeg Svitolina last van haar nek en rug. De andere halve finale in het vrouwentoernooi van de Australian Open gaat tussen de Amerikaanse verrassing Danielle Collins en PlĂ­skovĂĄ’s landgenote Petra KvitovĂĄ, die dinsdag al hun kwartfinalepartij wonnen. Novak Djokovic heeft de halve finales van de Australian Open gehaald. De nummer Ă©Ă©n van de wereld profiteerde van een opgave van Kei Nishikori. Nishikori oogde vanaf het begin niet fit tegen Djokovic en liet zich behandelen aan zijn bovenbeen. De Japanse nummer negen van de ATP-ranking besloot de partij bij een achterstand van 6-1 en 4-1 te beĂ«indigen. Het is voor de 31-jarige Djokovic de zevende keer dat hij de halve finales haalt in Melbourne. Bij de vorige zes keer won hij uiteindelijk het toernooi. Hij jaagt op zijn vijftiende winst van een Grand Slam-toernooi. Voor de 29-jarige Nishikori blijft het bereiken van de kwartfinales zijn beste prestatie op de Australian Open. In 2012, 2015 en 2016 slaagde hij er ook niet in de halve eindstrijd te halen.

Pouille kent beste Grand Slam ooit

Lucas Pouille bereikte ook de laatste vier.De 24-jarige Pouille kent zijn beste Grand Slam-toernooi ooit. In 2016 stond hij in de kwartfinales van zowel Wimbledon als de US Open. Op de Australian Open kwam hij nooit verder dan de openingsronde. Om nu opnieuw de finale te halen, moet Djokovic afrekenen met de Fransman Pouille, die verrassend de kwartfinales overleefde door de als zestiende geplaatste Milos Raonic te verslaan: 7-6 (4), 6-3, 6-7 (2) en 6-4. Raonic stond in 2016 nog in de halve eindstrijd in Melbourne en was in zowel 2015 als 2017 kwartfinalist. Drie jaar geleden stond hij in de Wimbledon-finale.

-nu.nl-