SYR beste 3×3 team van Suriname in Ambassador’s Cup

14 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 14 Januari 2019– De Surinaamse Basketbal Associatie (SBA) in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comite (SOC) en de Chinese Ambassade in Suriname, hebben op 12 januari met succes de Ambassador’s Cup georganiseerd. De Chinese Ambassade heeft o.a. een prijzen-pot van SRD 7,500,- beschikbaar gesteld, waarbij de winnaar van het toernooi zich de beste 3×3 team van Suriname mag noemen.
Bij 3×3 basketbal komen 3 spelers per team tegen elkaar uit op een halve basketbal veld. De team die binnen 10 minuten de meeste punten scoort of als eerste 21 punten behaalt, wint de wedstrijd. Er zijn ook iets andere basketbal regels van toepassing waaronder; een succesvolle score binnen de 3-puntslijn telt als 1 punt en daarbuiten is het 2 punten waard.
Aan dit 3×3 basket spektakel hebben 12 heren teams met in totaal 46 spelers deelgenomen. De teams werden verdeeld over 2 poules van 6 teams elk, waarbij 33 wedstrijden zijn afgewerkt. De nummers 1 en 2 van iedere poule kwamen kruiselings in de semi-finale tegen elkaar uit, gevolgd door een finale.

In poule A domineerde team SYR met een 100% score uit 5 wedstrijden. Het werd een zenuwslopende strijd tussen R&B en Ske Ske Gang voor de 2e plaats. R&B moest hun laatste wedstrijden winnen om door te kunnen stromen; Het gelukte hen de wedstrijd te winnen en zo met de nodige 4 punten verder te gaan.

Edatie was “the team to beat” in Poule B; Zij maakten geen brokken en wisten ook alle wedstrijden te winnen. The Champs waren relatief comfortabel naar de semi’s; zij verloren slechts van Edatie en hun 4 punten waren voldoende voor de volgende ronde.
De eerste semi-finale was tussen SYR en The Champs en de tweede semi-finale ging tussen Edatie en R&B. De finale strijd ging tussen SYR en Edatie. Het leek een “natio” aangelegenheid daar de spelers van beide teams ook voor de heren nationale selectie van Suriname uitkomen. SYR bestond uit Darryl Tolud, Dancell Leter, Safiero Fraser en Xavier Elburg. Bij Edatie bestond het team uit Cheraldo Beverdijk, Gylan Watamaleo, Jahmal Henar en Xaviro van Ams.
SYR stond vanaf de start positioneel zeer goed en de spelers konden hun tegenstander onder een enorme druk plaatsen. Het sterk spel van SYR verraste Edatie en zij wisten hun doel-pogingen niet tot punten te converteren. SYR trok de strijd naar zich toe en de eindscore uiteindelijk op 22 – 9 in hun voordeel bepalen.
Met dit resultaat kwam SYR in aanmerking voor de hoofdprijs van SRD 5,000,- en mag zich de beste 3×3 team van Suriname noemen. Edatie kreeg SRD 2,500,- voor het bereiken van de finale. worden.

-SBA-