Teleurgestelde Bertens verwijt zichzelf niks na uitschakeling in Melbourne

16 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 16 januari 2019- Kiki Bertens vindt dat ze zichzelf niks kan verwijten na haar verrassende uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open. De Westlandse, die in Melbourne voor de titel wilde gaan, verloor in drie sets van Anastasia Pavlyuchenkova (6-3, 3-6 en 3-6).

In de eerste set leek er voor de 27-jarige Bertens nog weinig aan de hand tegen de slordig spelende Pavlyuchenkova, maar de Russin herpakte zich in het tweede en derde bedrijf en dwong daardoor de overwinning af.

Door haar nederlaag in de tweede ronde slaagde Bertens, die in de eerste ronde in twee sets won van de Amerikaanse Alison Riske, er niet in haar prestatie van vorig jaar te evenaren. De kopvrouw van het Nederlandse tennis reikte toen tot de derde ronde. Dat is nog steeds haar beste resultaat ooit op de Australian Open. Bertens, die dit jaar op Grand Slam-toernooien niet in actie komt in het dubbelspel, gaat zich nu voorbereiden op het WTA-toernooi van Sint-Petersburg dat eind januari begint. Vorig jaar strandde ze in de eerste ronde in Rusland nadat ze wegens ziekte moest opgeven.

-nu.nl-