Titelverdedigers Federer en Wozniacki naar derde ronde Australian Open

16 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 16 januari 2019– Roger Federer heeft de derde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitser was in drie sets te sterk voor qualifier Daniel Evans. Bij de vrouwen plaatsten titelverdediger Caroline Wozniacki en Sloane Stephens zich voor de volgende ronde.
De 37-jarige Federer had het vooral in de eerste twee sets moeilijk tegen de negen jaar jongere Evans, maar de titelverdediger kwam na 2 uur en 33 minuten wel als winnaar uit de strijd: 7-6 (5), 7-6 (3) en 6-3.
Qualifier Evans, die de 189e plek bezet op de wereldranglijst, bereikte de tweede ronde door de Japanner Tatsuma Ito te verslaan. De Engelsman reikte in 2017 nog tot de achtste finales in Melbourne, zijn beste prestatie ooit op een Grand Slam-toernooi.

Voor Federer wacht in de derde ronde een krachtmeting met de Amerikaan Taylor Fritz. De huidige nummer vijftig van de wereld was na een zware partij van 3,5 uur in vier sets te sterk voor de Fransman Gaël Monfils: 6-3, 6-7 (8), 7-6 (6) en 7-6 (5)
Federer kan de Australian Open voor de zevende keer in zijn loopbaan op zijn naam schrijven. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar, die in 2004, 2006, 2007, 2010, 2017 en 2018 al de beste was in Melbourne, boekt in dat geval de honderdste toernooizege uit zijn loopbaan.
Voor Kevin Anderson was de eerste ronde het eindstation. De Zuid-Afrikaan, de nummer vijf van de plaatsingslijst, verloor verrassend in vier sets van de pas twintigjarige Frances Tiafoe: 6-4, 4-6, 4-6 en 5-7.

Wozniacki eenvoudig langs Larsson
Bij het vrouwentoernooi kwam titelverdediger Wozniacki, vorig jaar verantwoordelijk voor de uitschakeling van Kiki Bertens in de derde ronde, zonder problemen haar tweederondepartij door.
De Deense nummer drie van de wereld was in twee sets te sterk voor de Zweedse Johanna Larsson: 6-2 en 6-3. De partij duurde slechts een uur en zeven minuten.
Wozniacki neemt het in de derde ronde op tegen Maria Sharapova of Rebecca Peterson.
Stephens plaatste zich eveneens op overtuigende wijze voor de derde ronde. De 25-jarige Amerikaanse was na een partij van 1 uur en 37 minuten in twee sets te sterk voor de Hongaarse Tímea Babos: 6-3 en 6-1.
Het is pas de eerste keer sinds 2014 dat Stephens de derde ronde bereikt in Melbourne. De huidige nummer vijf van de wereld strandde vorig jaar al in de eerste ronde na een nederlaag tegen de Chinese Shuai Zhang. In 2013 bereikte Stephens de halve finales, haar beste resultaat ooit op de Australian Open.
In de derde ronde wacht voor de US Open-winnares van 2017 een duel met de Kroatische Petra Martic, de nummer 31 van de plaatsingslijst. Ook Angelique Kerber kwam zonder problemen de tweede ronde door. De Duitse nummer twee van de wereld, die de Australian Open in 2016 won, was in twee sets te sterk voor de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (6-2 en 6-3).
Petra Kvitová rekende in een uur en tien minuten af met de Roemeense Irina-Camelia Begu: 6-1 en 6-3. De Tsjechische nummer zes van de wereld treft de Zwitserse Belinda Bencic in de strijd om een plek in de achtste finales.

-nu.nl-