Zeges voor koploper FC Barcelona en achtervolger Real Madrid

28 January 2019

Maandag 28 januari 2019 – FC Barcelona en Real Madrid hebben in de Primera División geen fout gemaakt. Koploper Barcelona won met 2-0 van Girona, terwijl nummer drie Real met 2-4 bij Espanyol won.
Rechtsback Nélson Semedo opende al in de negende minuut de score voor Barcelona. De thuisploeg kwam vroeg na rust met tien man te staan, omdat verdediger Bernardo Espinoza zijn tweede gele kaart kreeg.
Met een man meer was Barcelona dominant, maar het kwam niet verder dan één treffer van Lionel Messi. De vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar stond helemaal vrij na een pass van Jordi Alba en scoorde. Na 21 duels heeft Barcelona een voorsprong van vijf punten op Atlético Madrid, dat zaterdag met 2-0 te sterk was voor Getafe.

Benzema leidt Real langs Espanyol
Real Madrid nam dankzij de 2-4-zege bij Espanyol de derde plaats over van Sevilla. De ‘Koninklijke’ had in Karim Benzema de uitblinker. De spits scoorde twee keer.
De andere doelpunten werden gemaakt door Sergio Ramos, die later geblesseerd uitviel, en invaller Gareth Bale. Léo Baptistao en ex-FC Twente-speler Roberto Rosales deden wat terug voor de Catalanen.
Door de zege is Real derde met tien punten minder dan FC Barcelona. De formatie heeft drie punten meer dan nummer vier Sevilla.

Hoedt krijgt rood bij debuut Celta
Wesley Hoedt werd in de 87e minuut met tweemaal geel van het veld gestuurd bij Real Valladolid-Celta de Vigo. De 2-1-eindstand stond toen al op het scorebord.
De zesvoudig Oranje-international werd deze week door Celta op huurbasis overgenomen van Southampton. Celta heeft ook een optie tot koop bedongen op de centrale verdediger.
Pione Sisto had Celta nog wel op voorsprong gezet, maar na rust beslisten Óscar Plano en Keko het duel in het voordeel van de thuisploeg.
Celta staat na 21 duels op de zeventiende plek in de Primera División en bevindt zich daarmee net boven de degradatiestreep. Valladolid is op de twaalfde plek een solide middenmoter.