Chelsea straft Arrizabalaga alsnog voor veelbesproken wisselweigering

26 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 februari 2019 – Chelsea heeft Kepa Arrizabalaga vandaag alsnog bestraft voor zijn veelbesproken wisselweigering op zondag in de na strafschoppen verloren League Cup-finale tegen Manchester City. De doelman ontving een boete ter hoogte van een weeksalaris.
Manager Maurizio Sarri gaf direct na afloop van de confrontatie op Wembley te kennen dat hij Arrizabalaga niet zou straffen, maar de clubleiding vindt het gepast om een weeksalaris in te houden.
Het bedrag, naar verluidt 195.000 Britse pond (omgerekend 225.000 euro) zal worden gedoneerd aan de Chelsea Foundation, die zich inzet voor verschillende goede doelen in de eigen omgeving.
Sarri wilde Arrizabalaga aan het einde van de verlenging wisselen ten faveure van Willy Caballero, maar zag tot zijn verbijstering dat de Spanjaard op het veld bleef staan, waarna hij woedend naar de spelerstunnel stormde.
Sarri liet op zijn persconferentie echter weten dat de bizarre ruzie berustte op een misverstand. Hij dacht namelijk dat Arrizabalaga met kramp kampte en niet verder kon, maar daar bleek uiteindelijk geen sprake van te zijn.
Chelsea komt morgen in eigen huis alweer in actie in de Premier League tegen Tottenham Hotspur. ‘The Blues’ hebben een goed resultaat nodig om volop mee te blijven doen in de strijd om een plek in de top vier en daarmee deelname aan de Champions League.

-nu.nl-