Eerste Clásico om plek in finale Copa del Rey eindigt in gelijkspel

7 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 7 Februari 2019- De eerste Clásico in de halve finale van de Copa del Rey heeft gister geen winnaar opgeleverd. Het duel in Camp Nou tussen FC Barcelona en Real Madrid eindigde in 1-1.

 Vázquez bezorgt Real droomstart
Real was in Camp Nou al vroeg op voorsprong gekomen. Vázquez schoot de bal hard raak, nadat zijn directe tegenstander Jordi Alba onder een voorzet van de linkerkant was doorgegaan. De thuisploeg kwam dankzij Malcom na een uur op 1-1. Direct daarna viel Messi in, waarna Barcelona het spel meer naar zich toetrok. De Argentijn liet met enkele pijlsnelle dribbels zien dat hij fysiek in ieder geval in orde is, maar ook hij kon een winnende treffer niet forceren. FC Barcelona moest het aanvankelijk stellen zonder sterspeler Lionel Messi. De Argentijn liep afgelopen weekend een bovenbeenblessure op en was niet fit genoeg om te starten. Onder luid gejuich maakte Messi in het laatste half uur alsnog zijn opwachting.
De return in Stadion Santiago Bernabeu is op 27 februari. De winnaar speelt in de finale tegen Real Betis of Valencia. Die ploegen spelen donderdag hun eerste wedstrijd in de halve finales.

-nu.nl-