Kiki Bertens heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi

14 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 14 februari 2019 -Bertens heeft zich gisteren na een zwaarbevochten overwinning voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Doha geplaatst. De Westlandse won in drie sets van de Spaanse Carla Suárez Navarro.
De 27-jarige Bertens kende een teleurstellend begin van de partij in Qatar door de eerste set ruim te verliezen. De nummer acht van de wereld richtte zich vervolgens knap op en kwam na een uur en 25 minuten zelfs overtuigend als winnaar uit de strijd: 2-6, 6-1 en 6-1.

De wedstrijd tegen de dertigjarige Navarro had voor Bertens veel weg van haar eerste ronde partij van dinsdag tegen de Italiaanse Camila Giorgi. De kopvrouw van het Nederlandse tennis verloor toen de eerste set met 0-6, maar toonde veerkracht en trok na drie sets aan het langste eind.
Door haar prestaties in Doha pakt Bertens veel punten voor de WTA-ranking en is de kans groot dat ze één of meerdere plekken stijgt op de ranglijst, al is ze daarbij wel afhankelijk van haar concurrenten.
Voor een plek in de halve finales neemt Bertens het op tegen Elise Mertens. De Belgische nummer 21 van de wereld rekende woensdag in twee sets af met de Tsjechische Kristyna Plísková: 6-2 en 7-6 (3).

-nu.nl-