Max Verstappen heeft eerste ronde gereden in de nieuwe auto van Red Bull

14 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 14 februari 2019 – Verstappen heeft gisteren op het circuit van Silverstone in Engeland zijn eerste ronden gereden in de nieuwe auto van Red Bull. De RB15 met de nieuwe Honda-motor werd kort daarvoor onthuld.
De nieuwe auto heeft speciaal voor de onthulling een opvallende kleurstelling. Dat is eenmalig; bij de testdagen en tijdens de Grands Prix zullen de wagens een ander uiterlijk hebben.
Verstappen kwam maar kort de baan op in Engeland. Buiten de officiële testdagen, die komende maandag beginnen, mogen de teams maximaal 100 kilometer rijden in de nieuwe auto’s. Op deze filmdagen worden voornamelijk beelden gemaakt voor commerciële doeleinden.
“Na mijn eerste run had ik een grote glimlach op mijn gezicht”, zegt Verstappen op zijn eigen site. “Ik ben erg blij hoe de auto en de motor aanvoelen, dat ziet er positief uit. Het is een fijne groep mensen vanuit Honda waar we nu mee samenwerken.”
Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly – de Fransman is de opvolger van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo – leren de RB15 volgende week pas echt kennen, want dan begint de eerste testweek in Barcelona.

-nu.nl-