Messi loodst Barcelona met vijftigste hattrick naar winst in Sevilla

24 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 februari 2019 – Lionel Messi heeft FC Barcelona zaterdag op indrukwekkende wijze aan een nieuwe zege geholpen in de Spaanse competitie. De vijfvoudig Gouden Bal-winnaar maakte een hattrick en leverde een assist in en tegen Sevilla: 2-4.
Messi zorgde met fraaie doelpunten voor 1-1 en 2-2 en maakte in de 85e minuut met een mooi stiftje de 2-3. Sevilla had voor rust door Jesús Navas en Gabriel Mercado twee keer de leiding genomen.
In de slotminuut leverde Messi ook nog de assist op Luis Suárez, die voor het eerst in lange tijd scoorde in een uitwedstrijd. De 31-jarige Messi maakte de vijftigste hattrick in zijn loopbaan: 44 voor Barcelona en zes voor het Argentijnse elftal. Hij staat nu op 33 treffers dit seizoen en tekende voor zijn 34e, 35e en 36e doelpunt tegen Sevilla in 35 wedstrijden.
Van die 36 goals werden er 28 gemaakt in de competitie. Er is geen club waartegen Messi vaker scoorde in de Primera División.

Barcelona op koers voor titel
Door de overwinning in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán komt Barcelona op 57 punten uit 25 duels. Achtervolgers Atlético Madrid (47 punten) en Real Madrid (45) volgen op gepaste afstand, al komen die clubs zondag nog in actie.
Eerder op de dag won Getafe thuis met 2-1 van Rayo Vallecano. De club uit de voorstad van Madrid passeerde daarmee Sevilla in de stand en is met 39 punten de verrassende nummer vier van Spanje.
Sevilla, waar Oranje-international Quincy Promes de hele wedstrijd meedeed tegen Barcelona, bleef steken op 37 punten en staat vijfde.

-nu.nl-