Milos Raonic heeft de World Tennis Tournament bereikt

12 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 12 februari 2019- Milos Raonic heeft vandaag de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament bereikt. De als vierde geplaatste Canadees was in Ahoy te sterk voor de Duitser Philipp Kohlschreiber.

Raonic had het niet eenvoudig, maar de nummer veertien van de wereld stond geen set af. Het werd 7-6 (8) en 7-5 tegen de mondiale nummer 32.

In de tweede ronde staat Raonic, vorige maand kwartfinalist op de Australian Open, tegenover Stan Wawrinka. De tweevoudig Grand Slam-winnaar doet op een wildcard mee in Rotterdam en versloeg de Fransman Benoît Paire maandag in de openingsronde.

De Let Ernests Gulbis (6-2 en 6-4 tegen Marius Copil) en de Spanjaard Fernando Verdasco (Matthew Ebden) plaatsten zich dinsdag net als Raonic voor de tweede ronde.

Vanavond komt onder anderen Tallon Griekspoor in actie in Ahoy. De Nederlander staat tegenover de als tweede geplaatste Karen Khachanov uit Rusland. Ook de als eerste gerangschikte Kei Nishikori verschijnt op de baan.

De 22-jarige Griekspoor is nog de enige Nederlander in het toernooi, want Robin Haase werd maandag direct uitgeschakeld.

Het ABN AMRO-toernooi werd vorig jaar gewonnen door Roger Federer. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar, die niet aan de huidige editie meedoet, was toen in de finale te sterk voor Grigor Dimitrov.

-Bron: nu.nl-