Renault presenteert nieuwe auto voor komend seizoen formule-1

12 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 12 februari 2019- Renault heeft vandaag zijn auto voor het nieuwe seizoen onthuld. De RS19 verschilt qua uiterlijk nauwelijks ten opzichte van zijn voorganger.

De auto is net als vorig jaar geel met zwart, al is zwart in 2019 wat prominenter aanwezig op de voorvleugel en de zijkant van de auto. De achtervleugel is juist geheel geel geworden.

Renault zal vanaf het begin van het seizoen met de C-Spec-motor rijden, die eind vorig jaar door Red Bull gebruikt werd. Renault en McLaren – dat eveneens een krachtbron van het Franse merk heeft – durfden de overstap wegens zorgen over de betrouwbaarheid toen nog niet aan.

Renault heeft ook gekozen voor de hoge luchtinlaten in de sidepods, in navolging van Toro Rosso, dat de auto maandag al presenteerde. Ferrari zette met dat ontwerp de toon in 2017.

Ricciardo rijdt dit jaar bij Renault

Het Franse team beschikt dit jaar met Daniel Ricciardo (29) en Nico Hülkenberg (31) over een ervaren coureurs duo. De Australiër maakte deze winter de overstap van Red Bull Racing, waar hij teamgenoot van Max Verstappen was. De Duitser begint aan zijn derde seizoen bij Renault.

De equipe van teambaas Cyril Abiteboul was vorig jaar het beste team in het brede middenveld van de Formule 1. Ruim achter de topteams Mercedes, Ferrari en Red Bull eindigde het als vierde in de WK-stand voor constructeurs.

Renault is de laatste jaren bezig aan een flinke opmars in de Formule 1. In 2017 eindigde Renault nog als zesde in de WK-stand en een jaar eerder werd het bij de terugkeer in de sport negende bij de constructeurs.

Na Haas, Toro Rosso en Williams is Renault het vierde team dat zijn nieuwe bolide toont. Woensdag is het de beurt aan Red Bull en Mercedes en vrijdag onthult Ferrari zijn nieuwe wagen.

Volgende week maandag beginnen op het Circuit de Catalunya in Barcelona de testweken voor het nieuwe seizoen. De eerste race is op 17 maart in Australië.

-Bron: nu.nl-