Schouten had al het gevoel dat ze wereldkampioen massastart zou worden

18 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 18 februari 2019 – Rene Schouten pakte zondag bij de WK afstanden in Inzell voor de tweede keer in haar carrière goud op de massastart, een wereldtitel die ze al een beetje voelde aankomen.

“Ik weet niet waarom, maar ik had de hele dag al het gevoel dat het vandaag ging gebeuren”, glimlachte Schouten. “De afgelopen jaren viel het een aantal keer niet mijn kant op, maar ik voelde dat het vandaag wel ging lukken.”

De 26-jarige Noord-Hollandse was oppermachtig in de Max Aicher Arena. Met nog 300 meter te gaan, ging ze over koploper Ivanie Blondin heen, waarna ze de Canadese op meer dan zes tiende van een seconde sprintte. De nummer drie Elizaveta Kazelina uit Rusland gaf op de streep zelfs anderhalve seconde toe.

“Ik heb nog nooit met zoveel voorsprong gewonnen”, aldus Schouten. “Ik was eigenlijk van plan om de sprint wat eerder aan te gaan, maar Blondin ging precies toen ik ook wilde aanzetten en daardoor trok ze eigenlijk heel mooi de sprint voor mij aan.”

‘Je hebt niet in de hand wat anderen doen’

Zo verliep alles volgens plan voor de Nederlandse, die in 2015 de eerste wereldtitel op de massastart veroverde, maar daarna bij de WK van 2016 (tiende), de WK van 2017 (22e na val) en de Olympische Spelen van 2018 (derde) geen ideale race kon rijden.

“De massastart is een lastige discipline”, zei Schouten. “Je kunt nog zo goed zijn, maar je hebt niet in de hand wat de anderen doen. Je kunt ingesloten raken, er wordt geduwd en getrokken. In een massastart moet het echt jouw kant op vallen.”

-Bron: nu.nl-