Voetbalwereld in rouw na vondst lichaam Cardiff City – spits Sala

8 February 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 8 Februari 2019 – Sala vertrok op 21 januari in een privévliegtuig vanuit Nantes naar Cardiff, waar hij enkele dagen eerder een contract had getekend.
Het lichaam dat woensdagavond uit het wrak van het vliegtuig met de vermiste Cardiff City-spits Emiliano Sala is gehaald, is van de voetballer zelf. Dat heeft de lokale politie gisteren bekendgemaakt.
De identiteit van het lichaam is vastgesteld door de lijkschouwer van dienst, meldt de politie. Het lichaam van piloot David Ibbotson is nog altijd niet gevonden.
De families van de Argentijnse voetballer en de piloot zijn op de hoogte gesteld van de identificatie van het lichaam. Zij worden bijgestaan door slachtofferhulp. De lijkschouwer zal nog verder onderzoek verrichten naar de exacte doodsoorzaak.
“We leven intens mee en condoleren de familie van Emiliano. Hij en David zullen voor altijd in onze gedachten zijn”, meldt Cardiff City in een korte verklaring.
Ook enkele Cardiff-spelers, die Sala nooit als ploeggenoot hebben kunnen meemaken, betuigen op sociale media hun medeleven. Spelers van andere clubs over de hele wereld laten eveneens weten geschokt te zijn.
In Nederland staan diverse clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie stil bij het droevige nieuws. Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico betreurt het overlijden van zijn landgenoot. “Rust in vrede”, schrijft hij.

-nu.nl-