2x goud, 4x zilver en 3x brons voor Suriname Special Olympics ( UPDATE )

18 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 18 maart 2019- Donnegey Saite behaalde in Abu Dhabi goud op de 50 meter schoolslag.

Ook turnster Samora Ligeon won de gouden plak op het onderdeel sprong (vaulting). Ze is Surinames beste deelneemster tot nu toe want ze veroverde verder zilver op de vloer (floor exercise) en brons op de evenwichtsbalk (balance beam).

Een andere meervoudige medaillewinnaar is Lansky Kuiper. Hij verdiende een zilveren en bronzen medaille op respectievelijk de brug met gelijke leggers (parallel bars) en de sprong (vaulting). Atleet Juande Vrede pakte zilver op het onderdeel kogelstoten.

De zwemmers James Martens en Rachel Veldkamp waren goed voor zilver en brons op de 50 meter schoolslag. Veldkamp werd in 2017 tijdens de VSJS Sports

Awards uitgeroepen tot ‘Sportvrouw van het Jaar met een beperking’, terwijl Martens de ‘Meest Belovende Sportman van het Jaar met een beperking’ werd.

Ook de andere Special Olympians doen het goed tijdens de World Games. Steven Vreugd werd vierde op het kogelstoten. Veldkamp, Martens en Anouschka Roseval eindigden als vierde, vijfde en achtste op de 50 meter vrije slag.

Op het onderdeel turnen werd Ligeon vierde op de brug met ongelijke leggers (uneven bars) en Kuijper ook vierde op de vloer. Tenslotte eindigde Rivanno Dawikromo als vijfde op het onderdeel bocce.

Update foto:

4 × GOUD
5 × ZILVER
3 × BRONZ

Klik hier voor foto:

-Bron foto: Melvin Groenefelt

-Bron: Ministerie van Sport- en Jeugdzaken-