Ajax mag gewoon supporters meenemen naar de uitwedstrijd tegen Juventus in de Champions League.

29 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 29 maart 2019- De Amsterdamse club heeft van de UEFA wel een boete van 23.000 euro gehad.

Ook moet Ajax de aangerichte schade vergoeden aan Real Madrid. Volgens de clubleiding is daarmee een bedrag gemoeid van in totaal circa 60.000 euro.

De kans was aanwezig dat Ajax-supporters het kwartfinaleduel op 16 april in het Allianz Stadium niet mochten bezoeken. Na ongeregeldheden tijdens de uitwedstrijd van begin deze maand tegen Real Madrid (1-4-zege) had de UEFA een onderzoek ingesteld.

Fans van Amsterdamse club trokken in Estadio Santiago Bernabéu de netten die voor het uitvak waren gespannen weg.

Ajax hoopt boete op daders te verhalen

Ajax hoopt heeft goede hoop de schade op de daders te kunnen verhalen. “Dankzij de haarscherpe beelden die zijn opgenomen in Madrid, zijn enkele van de daders geïdentificeerd en bekend bij Ajax. Zij kunnen passende maatregelen, zoals een aansprakelijkheidsstelling voor het schadebedrag, verwachten”, liet de club weten.

Eerder dit seizoen kreeg Ajax al boetes vanwege misdragingen van de aanhang tijdens de uitduels met Benfica en AEK Athene. Er werd daarom nu gevreesd voor een zwaardere straf.

Ruim 3.800 fans in uitvak Bernabéu

Het uitvak bij Juventus zal plaats bieden aan 2.100 Ajax-supporters. Bij de uitwedstrijd tegen Real zaten ruim 3.800 fans in het uitvak, maar in de andere vakken in Bernabéu waren ook nog duizenden Nederlandse supporters aanwezig.

Juventus tegen Ajax begint dinsdag 16 april om 21.00 uur. Ook bij de heenwedstrijd op 10 april in de Johan Cruijff ArenA is de aftrap op dat tijdstip.

De Amsterdamse club kan tegen de Italiaanse topclub voor het eerst sinds 1997 de halve finales van de Champions League halen.

Kwartfinales Champions League

* Tottenham Hotspur-Manchester City (9 april)

* Liverpool-FC Porto (9 april)

* Ajax-Juventus (10 april)

* Manchester United-FC Barcelona (10 april)

* Juventus-Ajax (16 april)

* FC Barcelona-Manchester United (16 april)

* Manchester City-Tottenham Hotspur (17 april)

* FC Porto-Liverpool (17 april)

-Bron: nu.nl-