Barcelona en Atletico begaan geen misstap in titelstrijd La Liga

10 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 10 maart 2019 – FC Barcelona en Atlético Madrid hebben zaterdag geen misstap begaan in de strijd om de titel in La Liga. De koploper en de nummer twee wonnen van respectievelijk Rayo Vallecano (3-1) en Leganés (1-0). Barcelona kwam op een 0-1-achterstand door een doelpunt van Raul De Tomas (24e minuut), maar trok aan het langste eind dankzij treffers van Gerard Piqué (38e minuut), Lionel Messi (strafschop in 51e minuut) en Luis Suárez (82e minuut). Atlético draaide stroef, maar had voldoende aan een doelpunt van Saúl Níguez. De middenvelder benutte in de vijftigste minuut de rebound van zijn eigen (slecht ingeschoten) strafschop. Barcelona en Atlético kenden zodoende een goede generale voor de belangrijke returns van komende week in de achtste finales van de Champions League. Barça speelde drie weken geleden met 0-0 gelijk op bezoek bij Olympique Lyon en Atléti was knap met 2-0 te sterk in eigen huis tegen Juventus. Met elf speelrondes te gaan bedraagt het verschil tussen Barcelona en Atlético nog altijd zeven punten. Nummer drie Real Madrid kan zondag weer op twaalf punten komen van Barcelona als het wint bij Real Valladolid.

Keizer maakt geen fout met Sporting
In de Portugese Liga NOS maakte Sporting CP geen fout. De Lissabonners wonnen in extremis met 1-2 op bezoek bij Boavista. Sporting leek lange tijd op puntenverlies af te stevenen, maar diep in blessuretijd van de tweede helft zorgde Bruno Fernandes vanaf de strafschopstip alsnog voor de 1-2. Bas Dost ontbrak bij Sporting. De spits, dit seizoen al goed voor veertien competitiedoelpunten, bleef vanwege een lichte knieblessure aan de kant. Sporting staat met 52 punten op de vierde plaats, achter Benfica (59 punten), FC Porto (57 punten) en SC Braga (55 punten).
De nummers één en twee van de ranglijst aan het einde van het seizoen gaan naar de Champions League, de nummer drie en vier naar de Europa League.

AC Milan boekt belangrijke zege
In de Serie A boekte AC Milan een belangrijke zege. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso won met 1-2 op bezoek bij Chievo Verona. Krzysztof Piatek kroonde zich weer eens tot matchwinner. Hij tekende na de 0-1 van Lucas Biglia en de 1-1 van Përparim Hetemaj vlak na rust voor de winnende 1-2. Gattuso zat toen al lang en breed op de tribune. Hij werd halverwege weggezonden wegens herhaaldelijk commentaar op de arbitrage. Piatek is de laatste weken goud waard voor Milan. De winteraanwinst, in januari voor zo’n 35 miljoen euro overgekomen van Genoa, maakte tegen Chievo alweer zijn achtste doelpunt voor zijn nieuwe club.
Nummer drie Milan kan door de overwinning rustig afwachten wat de concurrentie in de strijd om Champions League-voetbal later dit weekeinde doet. Nummer vier Internazionale speelt thuis tegen SPAL en nummer vijf AS Roma thuis tegen Empoli.
Lyon verspeelt comfortabele voorsprong. In de Franse Ligue 1 verspeelde Olympique Lyon dure punten. De ploeg van trainer Bruno Genesio moest genoegen nemen met een 2-2-gelijkspel bij Strasbourg. Lyon zat op rozen toen het een 0-2-voorsprong nam door twee doelpunten van Moussa Dembélé, maar verspeelde die marge dankzij twee treffers in een tijdsbestek van nog geen twee minuten van Ludovic Ajorque. Memphis Depay bleef opvallend genoeg de hele wedstrijd op de reservebank bij Lyon. Kenny Tete had wel een basisplek. Hij kreeg de voorkeur boven Rafael. Lyon verzuimde door de remise in te lopen op nummer twee Lille, dat zondag bij Saint-Etienne het gat kan vergroten tot zeven punten. ‘OL’ heeft nog altijd wel stevig de derde plaats in bezit, die recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Nummer vier Olympique Marseille kan zondag thuis tegen Nice tot op drie punten komen.