Cardiff City wil niet betalen voor ‘ongeldige’ transfer Sala

26 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 maart 2019 – Cardiff City lijkt niet van plan om de transfersom voor de verongelukte spits Emiliano Sala te betalen aan FC Nantes. De Premier League-club zou bij de FIFA willen betogen dat de transfer van de Argentijn ongeldig is.
Verschillende Britse media melden gisteren dat het contract van Sala bij Cardiff City afgewezen is door de Premier League omdat het niet aan de regels voldeed. De aanvaller overleed voordat er een nieuwe verbintenis opgesteld kon worden.
De club uit Wales zou daarom vinden dat de transferdeal met FC Nantes niet rechtsgeldig is.
De Fransen dienden een maand geleden een klacht in bij de FIFA omdat Cardiff City weigerde om aan de eerste betaling van 6 miljoen euro te voldoen. De totale transfersom voor Sala bedraagt 17,5 miljoen euro. Cardiff City heeft tot 3 april om te reageren.

Cardiff geeft geen commentaar
Een woordvoerder van Cardiff wil in gesprek met het Britse persbureau Press Association geen inhoudelijke reactie geven. “De club weet dat de FIFA uiterlijk 3 april een reactie van ons wil en daar handelen we naar. Verder hebben we geen commentaar.”
Een zegsman van FC Nantes meldt aan de Daily Telegraph dat de Franse club “al het benodigde papierwerk heeft ingediend voor de transfer van Sala. Nantes heeft voldaan aan alle regels van de FIFA.”
“Wij hebben geen informatie over de registratie van Sala bij de Premier League, maar dat zou een probleem voor Cardiff zijn, niet voor ons.”

-nu.nl-