Claudio Ranieri ontslagen als trainer van Fullham

1 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 1 maart 2019 – Claudio Ranieri is al na iets meer dan drie maanden ontslagen als trainer van Fulham. De Italiaan staat met de Londense club op de voorlaatste plaats in de Premier League.
De taken van Ranieri worden overgenomen door Scott Parker, maakte Fulham gister bekend. De oud-voetballer zal voorlopig als interim-trainer voor de spelersgroep staan, waarvan sinds de winterstop ook Besiktas-huurling Ryan Babel deel uitmaakt.

Ranieri volgde half november de ontslagen Slavisa Jokanovic op, maar de 67-jarige manager kon ‘The Cottagers’ niet uit de degradatiezone loodsen. Met zeventien punten houdt de ploeg alleen Huddersfield Town onder zich in de Premier League. Na de 2-0-nederlaag van woensdag tegen Southampton bedraagt de achterstand op de veilige zeventiende plaats al tien punten.
Als coach van Leicester City zorgde Ranieri in 2016 voor een daverende verrassing door met ‘The Foxes’ de landstitel in Engeland te veroveren. Eerder was de Italiaan trainer van onder meer Chelsea, AS Roma, Juventus en Valencia
Ranieri voegt zelf in een korte verklaring toe teleurgesteld te zijn over de resultaten van de huidige nummer negentien van de Premier League.

-nu.nl-