De KNVB heeft de overname van FC Den Bosch door de Georgiër Kakhi Jordania geblokkeerd

30 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 30 maart 2019 – De KNVB heeft de overname van FC Den Bosch door de Georgiër Kakhi Jordania geblokkeerd. De licentiecommissie van de voetbalbond maakte zaterdag na lang beraad bekend geen toestemming te willen verlenen.

FC Den Bosch maakte eind juli 2018 wereldkundig dat de club uit de Keuken Kampioen Divisie in handen zou komen van Jordania. De zoon van de voormalige Vitesse-eigenaar Merab Jordania kocht 99,9 procent van de aandelen van de Brabantse club, die om af te rekenen met de financiële problemen al langer op zoek was naar een geldschieter.

Daarmee was de overname nog niet helemaal rond, want sinds de zomer van 2018 is het zo dat de licentiecommissie van de KNVB toestemming moet verlenen als iemand meer dan 25 procent zeggenschap wil krijgen over een club in het betaald voetbal.

De licentiecommissie stelde het besluit over Den Bosch vorige week voor de derde keer uit. In november had het orgaan van de KNVB al een extern accountantsbureau in de arm genomen om tot een beslissing te komen, die nu dus negatief uitpakt voor Den Bosch.

FC Den Bosch laat weten sterk te overwegen in beroep te gaan. Om die reden wil de licentiecommissie van de KNVB nog niet laten weten waarom er is besloten om de overname door Jordania te blokkeren.

-Bron: nu.nl-