FC Nantes dient klacht in tegen Cardiff City

1 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 1 maart 2019 – FC Nantes heeft bij wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen Cardiff City om de betaling van de verongelukte spits Emiliano Sala.
“We bekijken de claim met betrekking tot de transfer en kunnen verder niets zeggen over deze zaak”, bevestigt een woordvoerder van de FIFA tegen de BBC.
Cardiff City zou woensdag de eerste 6 miljoen euro van de totale transfersom van 20 miljoen euro voor Sala aan FC Nantes betalen.
FC Nantes wilde de eerste betaling eigenlijk een week eerder maar verleende uitstel. De Fransen dreigden al naar de FIFA te stappen als Cardiff City niet op tijd geld over zou maken.

Cardiff City wilde eerst de resultaten afwachten van het onderzoek van de AAIB, het Britse onderzoeksteam voor vliegtuigongelukken, alvorens tot betalen over te gaan.
Uit een tussentijds rapport van de AAIB bleek alvast dat de piloot, de nog altijd vermiste David Ibbotson, waarschijnlijk niet de juiste papieren had om een commerciële vlucht uit te voeren.
Vrijdag 1 maart 2019- Valencia heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey
De formatie van coach Marcelino versloeg gister op eigen veld in de tweede wedstrijd van de halve finale Real Betis met 1-0.

Rodrigo maakte het enige doelpunt van de wedstrijd in Estadio Mestalla. De Spanjaard tikte simpel binnen, nadat Kevin Gameiro de bal over de uitgekomen doelman Joel Robles lobde.
De heenwedstrijd tussen de twee middenmoters uit La Liga eindigde begin februari in Sevilla in 2-2.
Valencia neemt het op 25 mei in de finale op tegen FC Barcelona, dat over twee wedstrijden te sterk was voor Real Madrid. Na de 1-1 in Camp Nou won de ploeg van coach Ernesto Valverde woensdag in Estadio Bernabéu met 0-3.

Barcelona jaagt op vijfde Copa del Rey op rij
Barcelona kan de Copa del Rey voor de vijfde keer op rij winnen. De Catalanen zijn met dertig eindzeges recordhouder. Vorig jaar haalden ze in de finale met 5-0 uit tegen Sevilla.
Valencia won het Spaanse bekertoernooi zeven keer. In 2008 veroverde ‘Los Che’ voor het laatst de Copa del Rey.

-nu.nl-