Fernando Alonso keert volgende week even terug in de Formule 1

29 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 29 maart 2019- De tweevoudig wereldkampioen, die eind vorig jaar afscheid nam van de koningsklasse in de autosport, gaat op het circuit van Sakhir in Bahrein twee dagen testen namens McLaren.

De 37-jarige Spanjaard sloot eind vorig jaar zijn Formule 1-loopbaan af nadat hij in dienst van McLaren als elfde was geëindigd in de WK-stand. Als ambassadeur en als coureur, onder meer bij de Indy 500 in mei, is hij nog altijd aan het Britse team verbonden.

De wereldkampioen van 2005 en 2006 zal op dinsdag en woensdag in de MCL34 rijden om de banden van Pirelli te testen. Komende zondag vindt in Sakhir eerst de Grand Prix van Bahrein plaats. Daarna volgt op hetzelfde circuit een tweedaagse test.

Bij McLaren worden de stoeltjes dit seizoen bezet door Carlos Sainz en Lando Norris. Bij de Grand Prix van Australië, de eerste race van het seizoen, slaagden de Spanjaard en de Brit er twee weken geleden niet in WK-punten te pakken.

Ook Verstappen in actie bij testdagen

Eerder werd al bekend dat ook Max Verstappen in actie komt tijdens de test in Bahrein. De Nederlandse coureur van Red Bull kruipt dinsdag opnieuw achter het stuur van de RB15. Een dag later krijgt de Britse tiener Dan Ticktum een kans bij het Oostenrijkse team.

Mick Schumacher zal zich tijdens de testdagen eveneens laten gelden. De twintigjarige zoon van voormalig wereldkampioen Michael Schumacher neemt achtereenvolgens plaats in een racewagen van Ferrari en een van Alfa Romeo.

-Bron: nu.nl-