FIFA hoopt VAR in te zetten bij WK voor vrouwen

5 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 5 maart 2019- Op het Wereld Kampioenschappen voetbal voor vrouwen, tijdens de komende zomer in Frankrijk, zal hoogstwaarschijnlijk de Video Assistant Referee (VAR) gebruikt worden. De FIFA diende gister een voorstel in om het technologische hulpmiddel te mogen gebruiken.

Het organisatiecomité van de FIFA kwam gister tot die beslissing tijdens een vergadering in het Zwitserse Zürich. De FIFA-council moet nog wel akkoord gaan. Het besluitvormende orgaan binnen de wereld voetbalbond beslist later deze maand in Miami over het voorstel.

De VAR werd vorig jaar al ingezet op het WK voor mannen in Rusland. Dit seizoen wordt in de knock-outfase van de Champions League en in diverse nationale voetbal competities eveneens gebruikgemaakt van het technologische hulpmiddel.

De VAR mag alleen ingrijpen bij een niet of onterecht gegeven strafschop of directe rode kaart en bij het beoordelen van de geldigheid van een doelpunt. Ook als de arbiter een kaart geeft aan de verkeerde persoon, mag de videoscheidsrechter van zich laten horen. Het WK voor vrouwen wordt van 7 juni tot en met 7 juli gehouden in Frankrijk.

-Bron: nu.nl-