Jeroen Rauwerdink zal niet langer uitkomen voor het Nederlands volleybalteam

27 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 27 maart 2019 – De 33-jarige wilt na 337 interlands meer tijd besteden aan zijn gezin en zijn maatschappelijke carrière.
“Ik ben altijd met veel passie en trots uitgekomen voor het Nederlands team”, zegt Rauwerdink .”Ik heb prachtige ervaringen opgedaan en spelen voor Oranje heeft mij veel opgeleverd.”
“Nu kies ik ervoor om meer tijd door te gaan brengen met mijn vrouw en twee kinderen. Daarnaast heeft het afmaken van mijn studie Human Resource Management prioriteit. Voor die opleiding ga ik stage lopen bij de Nevobo.”
Rauwerdink debuteerde zestien jaar geleden in Oranje. Hij won met de nationale ploeg twee keer de European League. Afgelopen september zat hij in de selectie toen Nederland knap als achtste eindigde op het WK.
“Gedurende mijn tijd bij het nationaal team hebben wij altijd moeten vechten voor resultaten en erkenning. Die jarenlange strijd heeft geresulteerd in een prachtige achtste plaats op het laatste WK, een prestatie die perspectief biedt.”

Rauwerdink speelt in Griekenland
Op clubniveau speelde de in Zeist geboren volleyballer in 2002 namens Piet Zoomers Dynamo Apeldoorn voor het eerst in Eredivisie. Tussen 2008 en 2015 stond hij onder contract bij vijf verschillende Italiaanse clubs.
Na twee jaar bij het Turkse Ziraat Bankasi Ankara is Rauwerdink sinds 2017 actief voor Olympiacos, waarmee hij momenteel eerste staat in de Griekse competitie.
Thomas Koelewijn, die ook in de WK-selectie zat, zette vorig jaar november na 194 duels voor Oranje een punt achter zijn interlandcarrière.
-nu.nl-