Kerber ten koste van Venus Williams naar halve finales Indian Wells

15 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 15 maart 2019- Angelique Kerber heeft gisteren ten koste van Venus Williams de halve finales van Indian Wells bereikt. De Duitse rekende op het Amerikaanse hardcourt in twee sets af met de ervaren Amerikaanse.

De 31-jarige Kerber trok na een uur en 38 minuten aan het langste eind tegen de zeven jaar oudere Williams, de huidige nummer 36 van de wereld: 7-6 (3) en 6-3.

Voor drievoudig Grand Slam-winnares Kerber is het de derde keer in haar loopbaan dat ze in de halve eindstrijd van Indian Wells staat (in 2012 en 2013 ook al). De huidige nummer acht van de wereld wist op het prestigieuze WTA-toernooi nooit de finale te halen.

De zege van Kerber is slecht nieuws voor Kiki Bertens, die nu een plekje op de wereldranglijst zakt. De 27-jarige Westlandse werd op Indian Wells in de achtste finales uitgeschakeld door de Spaanse Garbiñe Muguruza en vindt zichzelf maandag op de nieuwe WTA-ranking terug op de achtste positie.

Voor een plek in de finale neemt Kerber het op tegen de Zwitserse Belinda Bencic, de nummer 23 van de plaatsingslijst. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Oekraïense Elina Svitolina en de Canadese Bianca Andreescu.

Bij het mannentoernooi plaatste Dominic Thiem zich zonder te spelen voor de halve finales. De Oostenrijker profiteerde van de opgave van Gaël Monfils, die zich vanwege een achillespeesblessure terugtrok.

In de halve finales neemt Thiem het op tegen de Canadees Milos Raonic, die in zijn kwartfinale eenvoudig afrekende met de Serviër Miomir Kecmanovic.

Roger Federer en Rafael Nadal hopen zich vrijdagavond bij de laatste vier van het Masters-toernooi te voegen. De 37-jarige Federer neemt het op tegen de Pool Hubert Hurkacz en de als tweede geplaatste Nadal wacht een krachtmeting met de Rus Karen Khachanov.

Indian Wells werd vorig jaar verrassend gewonnen door Juan Martín del Potro. De Argentijn, die dit jaar verstek moest laten gaan vanwege een blessure, rekende destijds in de finale af met Federer.

-nu.nl-