Kirsten Wild heeft zondag brons veroverd op de puntenkoers bij de WK baanwielrennen

3 March 2019

Zondag 03 maart 2019 – Kirsten Wild heeft zondag brons veroverd op de puntenkoers bij de WK baanwielrennen. Daarmee pakte ze op de slotdag haar vierde medaille van het toernooi in het Poolse Pruszków.
De Australische Alexandra Manly won goud met 29 punten, het zilver was voor de Ierse Lydia Boylan (28 punten) en Wild kwam met 26 punten net tekort voor een nieuwe wereldtitel.
Wild won de laatste sprint, die haar dubbele punten (10) opleverde. Manly had eerder al een ronde voorsprong genomen, wat haar twintig punten opleverde. Ook Boylan wist in de slotfase een ronde voorsprong op het pelotonnetje te pakken.
De 36-jarige Wild won eerder op dit WK goud op het omnium en de koppelkoers, samen met Amy Pieters. Bij de scratch moest de Zwolse genoegen nemen met zilver.
Vorig jaar bij de WK in Apeldoorn veroverde Wild nog goud op de puntenkoers, de scratch én het omnium en zilver op de koppelkoers.

-Bron: nu.nl-