Liverpool herovert koppositie in premier league

18 March 2019

Maandag 18 maart 2019- Liverpool heeft gisteren de koppositie heroverd in de Premier League. De ploeg van coach Jürgen Klopp won moeizaam van het vrijwel gedegradeerde Fulham: 1-2. Davy Pröpper en Jürgen Locadia ontsnapten met Brighton & Hove Albion aan uitschakeling in de FA Cup.

Liverpool heeft door de zege op Fulham twee punten meer dan concurrent Manchester City, die nog een wedstrijd moet inhalen. De titelhouder won zaterdag met 3-2 van Swansea City in de kwartfinales van de FA Cup.

Gevoelige nederlaag Chelsea bij Everton

Chelsea speelt al geen rol meer in de titelrace en moet hopen op een plaats bij de eerste vier, wat nodig is voor plaatsing voor de Champions League. Met een 2-0-nederlaag bij Everton deed de ploeg van trainer Maurizio Sarri in dat opzicht gisteren slechte zaken.

Everton, dat twaalfde staat in de Premier League, kwam vroeg in de tweede helft door een treffer van Richarlison op voorsprong. Twintig minuten voor tijd zorgde Gylfi Sigurdsson voor de beslissing door na het missen van een penalty alsnog te scoren uit de rebound.

Chelsea blijft na dertig wedstrijden steken op de zesde plaats met 57 punten. De Londenaren hebben de nummer drie, vier en vijf – Tottenham Hotspur (61), Arsenal (60) en Manchester United (58) – nog wel in het vizier. Liverpool (76) en Manchester City (74) steken dit seizoen ver boven de rest uit.

Locadia scoort voor Brighton

Premier League-club Brighton & Hove Albion leek tegen Millwall op weg naar de uitgang in de kwartfinales van de FA Cup toen de nummer twintig van het Championship in de slotfase op 2-0 kwam via de Ieren Alex Pearce (70ste minuut) en Aiden O’Brien (79ste minuut).

Locadia tekende twee minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd voor de aansluitingstreffer voor Brighton, waarna Solly March in de 95ste minuut ook nog 2-2 maakte.

In de verlenging werd er niet meer gescoord, waarna Brighton & Hove Albion de strafschoppen beter nam (4-5). Pröpper en Locadia schoten raak vanaf 11 meter, terwijl Mahlon Romeo en Jake Cooper misten namens Millwall.

Er werd na de wedstrijd op “The Den” ook meteen geloot voor de halve finales van het belangrijkste Engelse bekertoernooi. Brighton treft Manchester City, terwijl Watford het zal opnemen tegen Wolverhampton Wanderers.

-Bron: nu.nl-