Lucas Hernández stapt komende zomer over van Atlético Madrid naar Bayern München

28 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 28 maart 2019 – De Duitse topclub betaalt liefst 80 miljoen euro voor de 23-jarige verdediger, waarmee het transferrecord van de ‘Rekordmeister’ verpletterd wordt.
De duurste inkomende transfer van Bayern stond op naam van Corentin Tolisso. De middenvelder kostte in de zomer van 2017 41,5 miljoen euro.
Hernández tekent een contract tot medio 2024 in München, meldt Bayern woensdag op zijn site. De Fransman doorliep de jeugdopleiding van Atlético en speelde sinds 2015 109 officiële duels voor de Spanjaarden.
De linksbenige verdediger uit Marseille staat op vijftien interlands voor Frankrijk. Hij zat in de selectie die vorig jaar wereldkampioen werd in Rusland.
“Ik ben heel blij dat we een van de beste verdedigers van de wereld hebben vastgelegd”, zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic van Bayern.

Duurste aankopen Bayern München
1. Lucas Hernández – 80 miljoen euro
2. Corentin Tolisso – 41 miljoen euro
3. Javi Martínez – 40 miljoen euro
4. Arturo Vidal – 37,5 miljoen euro
5. Mario Götze – 37 miljoen euro

Hernández woensdag nog geopereerd
Bij de medische keuring van Hernández werd schade aan de binnenband van zijn linkerknie ontdekt, waardoor de Fransman – in overleg met Atlético – woensdag nog geopereerd wordt. “Ik verwacht dat Lucas bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen beschikbaar zal zijn voor Bayern”, aldus clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.
Hernández is zeer blij met zijn aanstaande transfer. “Dit is een heel belangrijke dag in mijn carrière. Ik ben trots dat ik om de prijzen mag gaan spelen met Bayern, een van de grootste clubs ter wereld.”
-nu.nl-