Manchester City kwalificeert zich voor de kwartfinales van de Champions League

13 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 12 maart 2019 – Manchester City heeft zich gisteren voor de derde keer in vier jaar gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelse kampioen liet in eigen huis geen spaan heel van Schalke 04: 7-0.
De ruime zege in het Etihad Stadium was meer dan voldoende voor City, dat drie weken geleden in Gelsenkirchen al met 2-3 won.
De thuisploeg besliste de return gisteren in een tijdsbestek van amper zeven minuten. Tussen de 35ste en de 42ste minuut scoorde Sergio Agüero twee keer en maakte Leroy Sané net als in de heenwedstrijd een treffer tegen zijn oude club. Na rust zorgden Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden en Gabriel Jesus voor een monsterscore.

Manchester City hoopt dit seizoen onder trainer Josep Guardiola voor het eerst de Champions League te winnen. De ‘Citizens’ maken in totaal nog kans op vier prijzen. De ploeg won vorige maand al de League Cup, staat bovenaan in de Premier League en speelt zaterdag in de kwartfinales van de FA Cup
Manchester City had het in Duitsland nog erg lastig met Schalke 04, mede doordat de Engelsen ruim twintig minuten met tien man moesten spelen na een rode kaart voor Nicolás Otamendi.
City zit daardoor vrijdag net als Ajax, Manchester United, Tottenham Hotspur, FC Porto, Juventus, Bayern München of Liverpool en FC Barcelona of Olympique Lyon in de koker voor de loting van de kwartfinales.

Juventus heeft zich dinsdag ten koste van Atlético Madrid geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League.
Cristiano Ronaldo maakte in de return in eigen huis met een hattrick de 2-0-nederlaag van de heenwedstrijd ongedaan: 3-0.
Ronaldo was in de 27ste minuut verantwoordelijk voor de 1-0 (kopbal), in de 48ste minuut voor de 2-0 (kopbal) en in de 86e minuut ook voor de 3-0 (strafschop).
De sterspeler, afgelopen zomer voor 100 miljoen euro overgekomen van Real Madrid, maakte alweer zijn achtste hattrick in de Champions League, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met recordhouder Lionel Messi van FC Barcelona.
Juventus was de zesde club die de kwartfinales bereikte van de Champions League. Eerder slaagden Ajax, Tottenham Hotspur, Manchester United, FC Porto en Manchester City daar al in.
De laatste twee clubs voor de kwartfinales komen woensdag uit de wedstrijden Bayern München-Liverpool (0-0 in de heenwedstrijd) en FC Barcelona-Olympique Lyon (eveneens 0-0 in de heenwedstrijd).

-nu.nl-