Memphis Depay helpt Olympique Lyon aan een klinkende competitiezege op Toulouse

4 March 2019

Maandag 4 maart 2019- Memphis Depay heeft Olympique Lyon gisteren met een treffer aan een klinkende competitiezege op Toulouse geholpen. De Franse topclub was voor eigen publiek met liefst 5-1 te sterk voor de laagvlieger.

Memphis tekende al na tien minuten voor de openingsgoal in het Groupama Stadium. De 25-jarige aanvaller verraste doelman Baptiste Reynet met een schot uit een moeilijke hoek.

Voor Memphis was het zijn zesde competitietreffer van het seizoen en pas zijn eerste sinds 10 november 2018, toen hij twee keer doel trof tegen Guingamp. De 44-voudig international scoorde vorige week wel tegen Caen in de Coupe de France.

Vijf minuten na de 1-0 van Memphis maakte Toulouse weliswaar gelijk, maar Lyon stelde nog voor rust orde op zaken door treffers van oud-Ajacied Bertrand Traoré en Nabil Fekir (strafschop). Na rust tekende Moussa Dembélé in een tijdsbestek van vier minuten voor de 4-1 én de 5-1. Toulouse eindigde de wedstrijd tot overmaat van ramp met tien man.

Door de ruime overwinning komt Lyon op 49 punten, goed voor de derde plaats in de Ligue 1. Koploper Paris Saint-Germain heeft 22 punten meer en is ver buiten bereik, terwijl nummer twee Lille OSC een voorsprong van vijf punten koestert op Lyon.

-Bron: nu.nl-