Mick Schumacher mag na Alfa Romeo ook testen bij Ferrari

26 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 26 maart 2019 – Mick Schumacher, de zoon van Michael Schumacher, stapt volgende week niet alleen in een wagen van Alfa Romeo, maar zal op 2 april ook testen voor Ferrari.
De 20-jarige Duitser test een dag later voor het team van Alfa Romeo op het circuit van Bahrein. Schumacher is komend weekend sowieso in de Golfstaat te vinden voor de seizoensopener van de Formule 2.

In de voetsporen van zijn vader
Schumacher junior stapt op 2 april dus in de voetsporen van zijn vader, die van 1996 tot en met 2006 voor Ferrari reed. Bij de Scuderia veroverde de recordkampioen 5 wereldtitels.

Debuut in de F2
Schumacher maakt dit seizoen zijn debuut in de Formule 2, de opstapklasse naar de Formule 1, nadat hij afgelopen jaar kampioen werd in de Formule 3. In de F2 is hij een concurrent van de Nederlander Nyck de Vries.

Ferrari-opleiding
Schumacher is al onderdeel van de Ferrari-opleiding en Alfa Romeo is nauw verbonden met het Italiaanse team. Schumacher reed in 2017 overigens ook al in een Formule 1-wagen. Op het circuit van Spa-Francorchamps bestuurde hij de Benetton-wagen waarmee zijn vader in 1994 wereldkampioen werd.

-sportnieuws.nl-