Paris Saint-Germain is uitgeschakeld in de 8ste finales van de Champions League

7 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 07 maart 2019- Paris Saint-Germain is door een late penalty uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League door Manchester United (1-3)
United stond in de slotfase met 1-2 voor in Parijs en had nog één treffer nodig om door te gaan, toen arbiter Damir Skomina in blessuretijd na inmenging van de VAR naar de stip wees. Reden voor de strafschop was hands van verdediger Presnel Kimpembe, die de bal na een schot van Diogo Dalot ongelukkig op zijn arm kreeg.
De beslissende penalty in het Parc des Princes – benut door Marcus Rashford – leidde tot woedende reacties bij de spelers in het veld, maar ook bij de geblesseerde Neymar. De aanvaller stormde zelfs van de tribune af en ging naast het scherm staan waar Skomina de situatie opnieuw beoordeelde.
“Dit is een grove schande”, schreef de sterspeler van PSG na het duel op Instagram. “Deze beslissing wordt genomen door vier mannen die niets van voetbal weten, gebaseerd op een herhaling in slow motion op een scherm. Wat kan Kimpembe verkeerd doen als hij met zijn rug naar de bal staat? Dit was helemaal niets!”
De 27-jarige Neymar is al sinds januari uit de roulatie door een zware voetblessure en moest daardoor ook het tweeluik met United aan zich voorbij laten gaan. Vorig jaar kwam hij met PSG ook niet verder dan de achtste finales van de Champions League, want toen was Real Madrid over twee wedstrijden veel te sterk voor de ambitieuze Parijzenaars.

Tuchel neemt het op voor Neymar
Trainer Thomas Tuchel nam het na de wedstrijd op voor zijn geblesseerde sterspeler. “Mensen kunnen in hun emotie soms dingen zeggen die je enkele uren later het liefst weer wil terugnemen”, zei de 45-jarige Duitser op zijn persconferentie.
Waar PSG voor het derde seizoen op rij strandde in de achtste finales, bereikte Manchester United voor het eerst sinds 2014 de laatste acht. Tuchel kan bijna niet geloven dat zijn ploeg de 0-2-zege uit de heenwedstrijd verspeelde voor eigen publiek.

-Bron: nu.nl-