Simeone vindt het niet erg dat Ronaldo hem persifleerde

13 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 12 maart 2019 – Atlético Madrid-coach Diego Simeone heeft er geen moeite mee dat een euforische Cristiano Ronaldo hem gisteravond persifleerde na de 3-0-nederlaag tegen Juventus in de Champions League.
Na het laatste fluitsignaal maakte Ronaldo, die drie keer scoorde, hetzelfde obscene gebaar als Simeone drie weken geleden na het tweede doelpunt van Atlético deed in de met 2-0 gewonnen heenwedstrijd.
“Waarschijnlijk wilde Ronaldo, net als ik drie weken geleden in het Wanda Metropolitano, laten zien dat zijn ploeg karakter heeft”, aldus Simeone, die voor zijn gebaar geen schorsing, maar wel een boete kreeg van de UEFA.
De Argentijn loofde uitblinker Ronaldo. “Hij is een wereldspeler en voor iemand als hij is het normaal om drie keer te scoren op een avond als deze. Hij laat dit soort dingen vaker zien.”
De 48-jarige Simeone toonde zich een sportieve verliezer. “Juventus was gewoon beter en verdiende het om te winnen. Ze waren tactisch ook slimmer. Vooral in de tweede helft verdienden we het niet”, zei hij.
“Maar ik kan mijn ploeg niets verwijten. Ze hebben zich volledig ingezet. Het kan een keer gebeuren dat je verliest van een ploeg die beter is. Je kunt de tegenstander dan alleen maar feliciteren en ervan leren.”

-nu.nl-