Zidane keert na 10 maanden terug als trainer van Real Madrid

12 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 12 maart 2019 – Zinedine Zidane is maandag teruggekeerd als trainer van Real Madrid. De Fransman, die de afgelopen jaren vele successen vierde met de Spaanse topclub, is de opvolger van de weggestuurde Santiago Solari.
Real maakte maandagavond bekend dat Solari is ontslagen en dat Zidane een contract tot medio 2022 heeft getekend. Mogelijk blijft Solari nog wel in een andere functie aan de club verbonden.
De 46-jarige Zidane vertrok tien maanden geleden nog zeer verrassend bij Real Madrid. Een paar dagen na de winst op Liverpool in de Champions League-finale (3-1) leverde hij zijn tot medio 2020 doorlopend contract in. “Ik denk dat de selectie behoefte heeft aan een nieuwe werkmethode”, zei de Fransman destijds.
Real beleeft tot nu toe zonder Zidane een zeer matig seizoen. De Madrilenen zijn uitgeschakeld in de Champions League (door een 1-4-nederlaag tegen Ajax) en de Spaanse beker en staan in de competitie met nog elf wedstrijden te gaan derde met al twaalf punten achterstand op koploper FC Barcelona.
Julen Lopetegui, de opvolger van Zidane, werd eind oktober ontslagen vanwege de slechte resultaten. Oud-speler Solari werd aangesteld als interim-trainer. Na een goede start tekende de 42-jarige Argentijn half november een contract tot de zomer van 2021 als hoofdcoach.

De afgelopen weken verloor Real echter twee keer van FC Barcelona (in de beker en de competitie) en ook de uitschakeling door Ajax in de achtste finales van de Champions League deed veel pijn in Madrid.
Zidane won negen prijzen met Real
Solari moet daarom nu plaatsmaken voor Zidane, die tussen januari 2016 en mei 2018 maar liefst negen prijzen won met Real.
De wereldkampioen van 1998 leidde de Madrilenen drie keer op rij naar de eindzege in de Champions League. Die prestatie was niet meer vertoond sinds de jaren zeventig, toen Bayern München drie jaar achtereen de Europa Cup I veroverde.
Bovendien won Real onder Zidane drie keer de wereldbeker, één keer het Spaanse kampioenschap, één keer de Europese supercup en één keer de Spaanse supercup.
De eerstvolgende wedstrijd van Real Madrid is een thuisduel met Celta de Vigo in La Liga op zaterdag.

-nu.nl-