‘Niet Bogaerts, maar Verstappen best verdienende Nederlandse sporter’

5 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 5 april 2019 – Xander Bogaerts is sinds maandag de beste verdienende Nederlandse sporter. Tenminste, als we het persbericht mogen geloven na de nieuwe deal van de honkballer van de Boston Red Sox. Volgens De Volkskrant ligt het allemaal net even anders. Volgens hen is niet Bogaerts, maar Max Verstappen de beste verdienende Nederlandse sporter. Max krijgt zo’n 20 miljoen euro per jaar, meldde de BBC ooit. Dit bedrag is wel inclusief bonussen. Dat is meer dan de vermeende 17 miljoen die Bogaerts krijgt bij de Red Sox.

 

 

 

Frenkie de Jong
Op nummer 3 van best verdienende Nederlanders komt Frenkie de Jong. Dit zal pas zijn als zijn contract bij FC Barcelona komende zomer ingaat. De Volksrant schat het jaarlijkse inkomen van de middenvelder op zo’n 16 miljoen euro.
Na Frenkie komen 2 andere honkballers. Kenley Jansen (15 miljoen bij Los Angeles Dodgers) en Andrelton Simmons (11,5 miljoen euro bij Los Angeles angels) hebben ook niets te klagen. Deze salarissen zijn zo goed als bekend, omdat Amerikaanse sportcompetities open moet zijn over de salarissen van hun spelers.

Virgil van Dijk
Europese voetbalclubs hoeven niet transparant te zijn over wat hun spelers verdienen, en dus blijft het een beetje gissen wat zij verdienen. Toch zijn er altijd wel ingevoerde bronnen die redelijk nauwkeurig weten wat toppers verdienen. Zo krijgt Oranje-captain Virgil van Dijk elk jaar zo’n 10,5 miljoen euro bijgeschreven, en is daarmee de nummer 6 op het lijstje van best verdienende Nederlandse sporters.

De top 6 best verdienende Nederlandse sporters volgens De Volkskrant
– Max Verstappen (Formule 1): 20 miljoen euro bij Red Bull
– Xander Bogaerts (honkbal): 16,7 miljoen euro bij Boston Red Sox
– Frenkie de Jong (voetbal, 16 miljoen euro bij Barcelona (vanaf 1 juli 2019)
– Kenley Jansen (honkbal): 15 miljoen euro bij Los Angeles Dodgers
– Andrelton Simmons (honkbal): 11,5 miljoen euro bij Los Angeles angels
– Virgil van Dijk (voetbal): 10,5 miljoen euro bij Liverpool
-sportnieuws.nl-