Acht duels schorsing voor Diego Costa

11 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 11 april 2019 – Diego Costa heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen mogelijk al gespeeld. De Spaanse voetbalbond wil de spits van Atlético Madrid voor liefst acht wedstrijden schorsen na zijn woede-uitbarsting tegen een scheidsrechter in de verloren uitwedstrijd tegen FC Barcelona (2-0).
Costa kreeg afgelopen zaterdag al in de 28ste minuut een rode kaart in Camp Nou nadat hij scheidsrechter Jesús Gil Manzano uitschold en hem bij zijn arm pakte. Hij krijgt vier duels schorsing voor zijn scheldkanonnade en vier wedstrijden voor het fysiek bejegenen van de arbiter.
Atlético verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 door doelpunten van Luis Suárez en Lionel Messi, die pas in de laatste vijf minuten van de wedstrijd doel troffen. Door de overwinning vergrootte koploper Barcelona de voorsprong op naaste belager Atlético naar liefst elf punten.
-nu.nl-