Ajax bevestigt komst Heerenveenverdediger Pierie

18 April 2019

Comments: 0

Donderdag 18 april 2019 – Ajax heeft zich gisteren verzekerd van de komst van Kik Pierie. De Amsterdammers nemen de achttienjarige verdediger komende zomer definitief over van sc Heerenveen.
Zoals verwacht tekent Pierie een contract tot de zomer van 2024 bij Ajax. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van zeker 4 miljoen euro gemoeid. Bij Heerenveen had hij nog een contract tot medio 2020.
Pierie maakte in mei 2017 zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen. In totaal speelde hij 61 competitieduels voor de Friezen en daarin scoorde hij twee keer.
“Volgens mij past Ajax het beste bij mij. Ik denk net zo over voetbal als ze bij Ajax doen. Het is volgens mij ook niet voor niets dat Ajax bij mij terechtkomt. Ik ben, denk ik, het type verdediger dat in hun plaatje past”, zegt Pierie op de site van zijn management.
“Wat Ajax in de Champions League laat zien, is heel bijzonder. Als je zo kunt domineren tegen grote clubs als Real Madrid en Juventus, ben je buitencategorie. Ik heb ervan genoten. Het uitgaan van eigen kracht, aanvallend voetballen en hoog druk zetten; het spreekt me heel erg aan.”

Pierie is tweede versterking Ajax voor komend seizoen
Pierie is de tweede versterking voor komend seizoen bij Ajax. Eerder werd bekend dat middenvelder Razvan Marin overkomt van Standard Luik.
De koploper van de Eredivisie betaalde 12,5 miljoen euro voor de Roemeen, die de opvolger moet worden van toekomstige FC Barcelona-speler Frenkie de Jong.
Mogelijk wordt op korte termijn ook de derde aanwinst voor komend seizoen gepresenteerd. Ajax is al enige tijd met FC Emmen in onderhandeling over de negentienjarige doelman Kjell Scherpen.
-nu.nl-