Ajax heeft zondag de spanning in de strijd om de titel in de Eredivisie volledig teruggebracht

1 April 2019

Zondag 31 maart 2019 – Ajax heeft zondag de spanning in de strijd om de titel in de Eredivisie volledig teruggebracht. De Amsterdammers wonnen in een uiterst enerverende topper met tien man knap met 3-1 van koploper PSV en verkleinden het gat tot twee punten.

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een eigen doelpunt van Daniel Schwaab, waarna PSV in de tweede helft de stand in evenwicht bracht dankzij een treffer van Luuk de Jong. De thuisclub trok uiteindelijk toch aan het langste eind door een rake strafschop van Dusan Tadic en een goal van David Neres.

Ajax moest vlak na rust bij een 1-0-stand met tien man verder na een rode kaart voor Noussair Mazraoui. Scheidsrechter Björn Kuipers gaf in eerste instantie geel voor zijn trap richting het hoofd van Angeliño, maar na ingrijpen van de videoscheidsrechter werd die kleur kaart toch omgezet in rood.

Kuipers had bovendien de hulp nodig van de VAR bij het penaltymoment. Hij zag aanvankelijk niets in een overtreding van Schwaab op Neres, maar moest ook die beslissing niet veel later terugdraaien.

Zowel PSV als Ajax heeft in de resterende zeven speelrondes nog een aantal lastige uitwedstrijden voor de boeg. Zo gaat de ploeg van Mark van Bommel nog op bezoek bij onder meer Vitesse en AZ en die van Erik ten Hag bij Willem II en FC Groningen.

-Bron: nu.nl-