Ajax neemt Pierie voor 4 miljoen euro over

12 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 12 april 2019 – Ajax neemt verdediger Kik Pierie voor 4 miljoen euro over van SC Heerenveen. De transfer van Pierie naar Ajax is zo goed als rond. Naar verluidt hebben de Amsterdammers de verdediger van sc Heerenveen een contract van vijf jaar aangeboden.
Volgens De Telegraaf kan de transfersom voor de achttienjarige Pierie, die al langer wordt genoemd als versterking bij Ajax, nog wat verder oplopen door bepaalde bonussen. Gisteravond meldden media als De Telegraaf, AD en VI al dat Pierie was gespot op sportpark De Toekomst, waar hij een medische keuring onderging. Pierie heeft nog een contract tot medio 2020 bij sc Heerenveen, waardoor Ajax een transfersom moet betalen voor de international van Oranje onder 19. De linksbenige verdediger werd geboren in Boston, waardoor hij ook voor de nationale ploeg van de Verenigde Staten mag uitkomen. Hij debuteerde in mei 2017 in het eerste elftal van sc Heerenveen en heeft inmiddels 61 duels op zijn naam staan. Eerder werd al bekend Razvan Marin overkomt van Standard Luik.
Pierie moet de tweede versterking voor komend seizoen worden bij Ajax. De koploper van de Eredivisie betaalt 12,5 miljoen euro voor de Roemeen Marin die toekomstig FC Barcelona-speler Frenkie de Jong moet opvolgen.
Mogelijk wordt op korte termijn ook de derde aanwinst voor komend seizoen gepresenteerd. Ajax is al enige tijd in onderhandeling met FC Emmen over de negentienjarige doelman, Kjell Scherpen.
-nu.nl-