Amstel Gold Race verdubbelt prijzengeld voor vrouwenkoers

9 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 9 april 2019 – De organisatie van de Amstel Gold Race heeft besloten om het prijzengeld voor de vrouwenkoers met ingang van dit jaar te verdubbelen. De startgelden voor alle ploegen worden daarnaast met bijna 10.000 euro verhoogd.
“De Nederlandse vrouwen staan aan de wereldtop en verdienen deze waardering”, zegt koersdirecteur Leontien Zijlaard-Van Moorsel. “Belangrijk is nu om ook de sport in de breedte te laten groeien zodat alle ploegen zich verder kunnen professionaliseren.”
De Amstel Gold Race kent sinds 2017 een editie voor vrouwen. Vorig jaar trok Chantal Blaak aan het langste eind in de WorldTour-koers en zij streek daarmee 1.128 euro op. Dat staat in schril contrast met de 16.000 euro die de Deen Michael Valgren, de winnaar bij de mannen, verdiende met zijn overwinning.
De winnares van de Gold Race kan dit jaar rekenen op een bedrag van 2.500 euro, een forse verdubbeling. Voor de nummer twee en de nummer drie liggen respectievelijk 1.750 en 1.000 euro klaar.

Verschillen in prijzengeld voor vrouwen (2018/2019)
Winnares – 1.128 om 2.500 euro
Nummer twee – 846 om 1.750 euro
Nummer drie – 564 om 1.000 euro
Nummer vier – 338 om 750 euro
Nummer vijf – 282 om 600 euro

Amstel Gold Race op Eerste Paasdag
Leo van Vliet, directeur van de koers bij de mannen, noemt het verhogen van het prijzengeld “een volgende stap in de erkenning van het vrouwenwielrennen”. “De Ladies Edition is belangrijk voor het Amstel Gold Race-weekend en wordt ontzettend gewaardeerd door wielerliefhebbers”, aldus Van Vliet.
De Amstel Gold Race wordt op zondag 21 april verreden. De mannen gaan om 10.30 uur van start op de Vrijthof in Maastricht en de vrouwen volgen twintig minuten daarna voor hun koers van 120 kilometer door Limburg.
-nu.nl-