Atalanta naar finale Copa Italia

27 April 2019

Vrijdag 26 april 2019 – De Roon had met Atalanta aan de 2-1-zege op Fiorentina voldoende om de finale van de Copa Italia te bereiken. Het eerste duel in Florence was in 3-3 geëindigd.
De middenvelder had een basisplaats bij Atalanta, waar mede-international Hans Hateboer niet bij de selectie zat.
Luis Muriel opende namens Fiorentina nog wel de score, maar Josip Ilicic bracht beide ploegen na krap een kwartier uit een strafschop op 1-1 . In de tweede helft bezorgde Alejandro Gómez de thuisploeg met de 2-1 een plek in de finale.
Op 15 mei is Lazio de tegenstander. Die ploeg was over twee duels te sterk voor AC Milan.

Donk met Galatasaray naar bekerfinale
In Turkije wist Ryan Donk zich met Galatasaray te plaatsen voor de bekerfinale. De uitwedstrijd bij Yeni Malatyaspor werd met 2-5 gewonnen, nadat de ploeg thuis niet verder kwam dan 0-0.
Donk speelde het hele duel. Hij trof bij de thuisploeg landgenoot Mitchell Donald, die eveneens negentig minuten op het veld stond.
Henry Onyekuru was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van de ploeg uit Istanboel, die in de finale aantreedt tegen Akhisar Belediyespor. Die ploeg van oud-Feyenoord-speler Elvis Manu rekende woensdag al af met Ümraniyespor.