Engelse pers verkiest Sterling en Parris boven van Dijk en Miedema

30 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 30 april 2019- De Engelse pers heeft het Manchester City-duo Raheem Sterling en Nikita Parris gister verkozen tot respectievelijk Voetballer en Voetbalster van het Jaar. Virgil van Dijk en Vivianne Miedema eindigden als tweede in de stemming van de Football Writers’ Association (FWA).

Sterling (24) kreeg 62 procent van de stemmen. Ruim vierhonderd journalisten konden hun stem uitbrengen.

Hij kreeg honderd stemmen meer dan nummer twee Van Dijk. Manchester City-spits Sergio Agüero eindigde als derde. Liverpool-verdediger Van Dijk kreeg zondag nog de prijs voor Speler van het Jaar in de Engelse Premier League van de spelersvakbond PFA. Bij die verkiezing mogen voetballers zelf stemmen.

Sterling was ook genomineerd voor die prijs. De aanvaller van Manchester City kreeg wel de award voor de beste jonge speler van het jaar.

De Engelsman is dit seizoen goed voor 23 goals en 17 assists in 48 wedstrijden voor Premier League-koploper City.

Miedema komt één stem tekort

De stemming bij de verkiezing voor Voetbalster van het Jaar van de FWA was een stuk spannender. Miedema kwam uiteindelijk één stem tekort ten opzichte van Parris.

De 25-jarige Engelse staat dit seizoen op negentien doelpunten en zeven assists in negentien competitieduels voor City. Ze is de opvolger van Fran Kirby, die vorig jaar de eerste was die deze prijs won. Miedema werd zondag door haar collega’s wel uitgeroepen tot Voetbalster van het Jaar. De 22-jarige spits van kampioen Arsenal liet in die verkiezing Parris, Keira Walsh, Steph Houghton (allen Manchester City), Erin Cuthbert en Ji So-yun (beiden Chelsea) achter zich.

-nu.nl-