FC Barcelona heeft de halve finales van de Champions League bereikt

17 April 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 17 april 2019 – FC Barcelona heeft voor eigen publiek met 3-0 van Manchester United gewonnen. Het duel op Old Trafford werd al met 0-1 gewonnen, waardoor Barcelona met een relatief geruststellend gevoel aan de wedstrijd in Camp Nou kon beginnen.
Lionel Messi was weer eens de grote man. De Argentijnse aanvoerder opende na een kwartier spelen de score en profiteerde vijf minuten later van een blunder van United-doelman David De Gea. Na rust schoot Philippe Coutinho fraai de 3-0 binnen.
Het is voor het eerst sinds het seizoen 2014/2015 dat ‘Barça’ in de halve finales van het miljoenenbal staat. Toen werd Juventus in de finale met 3-1 geklopt. In de jaren daarna sneuvelde de formatie steeds in de kwartfinales.

Coutinho zorgt op fraaie wijze voor 3-0
De derde treffer viel na een uur spelen alsnog. Coutinho, niet de meest geliefde speler van Barcelona, schoot op fraaie wijze raak. De Braziliaan passeerde De Gea met een gekruld schot van afstand.

Ajax heeft het eigen doelpuntenrecord in Europa verbeterd
Ajax heeft gisteren tijdens de return tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League het eigen doelpuntenrecord in Europa verbeterd.
De 1-2 van Matthijs de Ligt betekende het 32ste doelpunt van dit seizoen in de Champions League. Donny van de Beek zorgde eerder voor de evenaring door met de 1-1 het 31e doelpunt te maken. Dat aantal haalde Ajax alleen in 1979/1980, toen het de halve finales van de Europa Cup 1 haalde.
De Amsterdammers boekten dat jaar grote zeges op onder meer HJK Helsinki (twee keer 8-1) en Omonia Nicosia (10-0). De huidige ploeg, onder leiding van trainer Erik ten Hag, begon in juli vorig jaar in de tweede voorronde van de Champions League. Op weg naar het hoofdtoernooi scoorde Ajax dertien keer.
In de zes groepswedstrijden en de duels met Real Madrid in de achtste finales maakten de Amsterdammers zestien doelpunten. De ploeg van Ten Hag maakte in alle competities bij elkaar nu al 155 doelpunten. In het seizoen 2009/2010 kwam Ajax met Luis Suárez als topschutter eveneens tot 155 goals.
-nu.nl-